Laat u inspireren op het gebied van interieur en tuin
facebook varigroen

 

Bloemen en planten

Bloemen en planten van Varigroen geven leven aan uw interieur. Wat is een mooi ingerichte huiskamer of keuken immers zonder wat planten in mooie potten, of een gezellige bos bloemen op tafel? U kunt uw huis nog zo gezellig maken, zonder groen is het gewoonweg niet af. Bloemen en planten zorgen niet alleen voor een leuke aankleding en sfeer in uw huis, maar hebben ook nog een andere functie. Zoals u wel zult weten, maken bloemen en planten immers zuurstof aan. Dit gebeurt helemaal vanzelf en het enige dat de plant daarvoor nodig heeft, is in de lucht aanwezige koolstofdioxide, zonlicht en een beetje water.

binnenplant varigroen 5

winkel varigroen 2

binnenplant varigroen 4

 

Planten

Wanneer u besluit uw huis te vullen met planten, zijn er verschillende soorten planten waarvoor u kunt kiezen. Bij de aanschaf van een plant zijn er echter wel een aantal zaken waarop u moet letten. Bij het kopen van een plant, begint het hele verhaal namelijk pas.

Ten eerste is het belangrijk dat u rekening houdt met de plaats van de plant. Koopt u bijvoorbeeld een Orchidee, dan heeft deze meer zonlicht nodig dan een Sansevieria. Zet u een plant met veel zonlicht behoefte op een donkere plek, dan zal deze helaas niet lang blijven leven.

Ten tweede is het belangrijk dat u kijkt naar de hoeveelheid onderhoud die de plant nodig heeft. Zo hebben sommige planten elke week behoefte aan wat water in de pot, terwijl het bij andere planten volstaat om eens per maand de kluit in water onder te dompelen

 

bloemen varigroen 2

Bloemen varigroen

 

Bloemen

Wanneer u niet zo van de planten bent, maar meer van kleur houdt, is een mooie bos bloemen de ideale oplossing om toch wat kleur in uw huis te brengen. Om zo lang mogelijk van uw bos te genieten, is het belangrijk dat u de stelen altijd schuin afsnijdt en de onderste bladeren verwijdert, de bloemen in een schone vaas met kraanwater en bloemenvoeding zet en tussentijds de dode bloemen verwijdert.

 

 

Misschien een bloemenabonnement iets voor u?

 

Nieuws

meer nieuws